Novi sajt Vlade Repulike Srbije

Foto: Printskrin

Novi sajt Vlade lansiran je 6. novembra 2018. godine na adesi www.srbija.gov.rs

Vlada je pokrenula novi sajt kako bi olakšala komunikaciju sa građanima, budući da je stari sajt bio jednostran izvor informacija, sa ograničenim mogućnostima komunikacije.

Naziv sajta je „U službi građana“, a na naslovnoj strani nisu u fokusu premijer, ministri ili ministarstva, već se Vlada Srbije obraća građanima, sa istaknutim servisima i mogućnostima za dvosmernu komunikaciju.

Građani mogu direktno putem kontakt forme uputiti pitanje, komentar, sugestiju ili bilo koji problem koji je u nadležnosti Vlade, i očekivati odgovor u najkraćem roku – do 3 dana. Ukoliko izlazi iz okvira ovlašćenja Vlade, problem će biti prosleđen nadležnoj instituciji.

Jedna od tehnoloških novina kojom se novi sajt Vlade može pohvaliti je i implementacija text-to-speech softvera koji pruža mogućnost čitanja sadržaja sa sajta, odnosno omogućava veću pristupačnost osobama sa invaliditetom.

Premijerka Ana Brnabić je podsetila na to da se u poslednje dve godine radi na kreiranju i modernizaciji novog koncepta javne uprave koja treba da bude u službi i građanima i privredi, njihov servis, a ne obrnuto, kao što je do sada bilo. Ona je napomenula da je Vlada počela razvijanje brojnih elektronskih servisa čiji je zadatak da olakšaju i pojednostave svakodnevne potrebe svim građanima. Novi sajt Vlade upravo se naslanja na taj koncept, ideal dvosmerne komunikacije, dodala je premijerka.

Prema njenim rečima, na sajtu su predstavljene i informacije koje mogu da budu važne poslovnoj zajednici i investitorima zato što je sajt Vlade prva slika i prvi utisak stranaca o Srbiji.

Zato su predstavljene i turističke atrakcije Srbije, naše kulturno nasleđe, informacije o najvažnijim i poznatim kulturnim brendovima. Postavili smo dobar koncept, koji nam daje osnovu da ga u budućnosti dalje razvijamo, istakla je Brnabić.

Izvor: Sajt Vlade

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest