Istražujemo nacrt predloga investicija za 2019 – Kupovina Sportsko-turističkog objekta na Zlatiboru

Foto: Sajt STC Zlatibor

Planirane investicije na Zlatiboru za 2019. godinu više od 5 i po miliona EUR.

Za kupovinu Sportsko-turističkog objekta na Zlatiboru prema nacrtu predloga investicija za 2019. godinu u opštini Čajetina, predviđeno je malo preko 1.6 mil. EUR.

Prodajna cena ovog objekta je 1.600.700 EUR. (Slika 1)

Slika 1

 

Sportsko-turistički objekat na Zlatiboru, za širu javnost koja ne zna je Hotel “Wai Tai“, u čijem je okviru i sportska dvorana, parcela oko dvorane i smeštajne jedinice unutar kompleksa.

Podsećanja radi, pojedini portali su objavili pre godinu dana, tačnije 06.12.2017. godine, vest da je opština Čajetina kupila Sportsko-turistički objekat na Zlatiboru. Iz ovog predloga za budžet 2019. godinu, se vidi da opština nije kupila ovaj objekat.

 

Saznajemo da je ovaj objekat stavljen na aukciju još pre četiri godine, oglas za prodaju STC “Wai Tai“ može se naći na sajtu Alpe Adria Asset Platform, koja se bavi prodajom nekretnina u Jugoistočnoj Evropi i šire.

Foto: Printscreen website www.aaaplatform.com

 

Firma “Rašica Point“ d.o.o. iz Ljubljane, u čijem je vlasništvu Sportski objekat “Wai Tai“, je već neko vreme u STEČAJU (slika 2). A kada će ta firma izaći iz stečaja, još se ne zna.

Da bi se učestvovalo u kupovini STC “Wai Tai“, potrebno je uplatiti depozit od 80.035 EUR. Opština Čajetina je uplatila taj novac.

Slika 2

 

Opština Čajetina je mogla, novac za kupovinu i novac od depozita da investira u druge svrhe i druge projekte, koji bi sigurno bili značajniji za unapređenje životnog standarda građana opštine.

Potpisivanje ugovora u Portorožu 2017. godine

Foto: ZoomUe

 

Ceo dokument o dokumentu koji je objavio stečajni upravnik možete pogledati POZIV ZA PRIKUPLJANJE OBAVEZUJUČIH PONUDA Wai Tai

 

U toku naredenih dana istražujemo interesantne informacije o pojedninim predloženim investicijama za 2019. Opštine Čajetina.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest