Karavan mimoze na Zlatiboru

Ove godine navršava se pola veka postojanja Praznika mimoze. U čast jubileju festival će trajati 50 dana, od 1. februara do 22. marta 2019. godine.

Karavan mimoze stiže na Zlatibor u četvrtak 17. januara. Mažoretkinje će nastupiti od 18 časova na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

Svečano otvaranje 50. Praznika mimoze održaće se 1. februara u Herceg Novom, na kome će nastupiti najveća muzička zvezda u regionu, Zdravko Čolić. 

Prvog vikenda u februaru, tradicionalno, održaće se Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, koja je najposećeniji program u okviru Festivala. Ove godine, za sve posetioce Praznika mimoze organizovano je čak 4 maskenbala, a tu su i tradicionalna Izložba cveća, Mali salon hercegnovskih galerija kao i programi za najmlađu publiku – Dečiji maskenbal i Dečija cvetna povorka.
S obzirom da će Festival trajati i tokom marta meseca, obeležiće se i Dan žena programom LJubav u vreme mimoze, koji podrazumeva koncert Saše Matića na Trgu Nikole Đurkovića i koncert Kaliopi u Dvorani Park.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest