Koliko košta doček Srpske Nove 2019. godine na Zlatiboru

Turistička organizacija Zlatibor kao naručilac usluge organizovanja koncerta za Srpsku Novu 2019. godinu, pokrenula je pregovarački postupak bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda.

 – Na zahtev naručioca Turističke organizacije Zlatibor, a na osnovu člana 36. stav 4. Zakona o javnim nabavkama, Uprava za javne nabavke je dala mišljenje da je OSNOVANA primena pregovaračkog postupka bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda. U obrazloženju Upravi za javne nabavke, koje je dostavila Turistička organizacija Zlatibor, navodi se da je na osnovu raspoloživih novčanih sredstava kojima raspolaže Turistička organizacija Zlatibora i dostupnosti muzičkih umetnika za Doček Nove 2019 godine na Zlatiboru, doneli su odluku da se pregovori obave sa Jelenom Đorđević Gerbec i Nebojšom Vojvodićem. (Slika 1)

Pošto je odluka doneta, i odabrali su se umetnici i uz priloženu dokumentaciju Upravi za javnu nabavku, proizilazi da je jedini ponuđač za organizovanje ovog koncerta Radnja za iznajmljivanje audio i video opreme “KRIS TON“ Novi Sad, preduzetnik Kristijan Frindik, koji zasupa navedene izvođače. (Slika 1)

Postavlja se pitanje, ko garantuje Upravi za javne nabavke da se postupak pogodbe oko nastupa navedenih muzičkih umetnika nije definisao unapred, u nekm prethodnim danima, mesecima i na osnovu toga se formirao plan javnih nabavki u kojima je i ovo jedna od stavki?

Pitanje za Turističku organizaciju Zlatibor, ko vrši selekciju i odabira koje će od muzičkih umetnika nastupati za Doček, na osnovu čega, da li to zavisi od popularnosti, cene, želje građana?

Vrednost ove javne nabavke, odnosno organizacija koncerta za doček Srpek Nove 2019 godine na Zlatiboru  je 999.000 dinara. (Slika 2)

 

 

Slika 1

 

Slika 2

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest