Dodela bespovratnih sredstava opštinama i gradovima za mere populacione politike

Foto: Ilustracija

Vlada Srbije je za dodelu bespovratnih sredstava opštinama i gradovima za mere populacione politike izdvojila 650 miliona dinara, što je 150 miliona više nego 2018. godine, rekla je ministarka bez portfelja zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

Naglašava da konkurs za dostavljanje projekata za bespovratna sredstva traje od 15. februara do 7. marta.

Osvrnula se na godinu koja je iza nas i kaže da je u 2018. godini najviše novca otišlo za poboljšavanje uslova u predškolskim ustanovama, kao i da je po ovom osnovu preko 1.000 mališana dobilo svoje mesto u vrićima. Pored toga, sredstva su raspoređena za otpočinjanje poslova mladih ljudi, roditelja i budućih roditelja, jer je to jedan od načina da ostanu u svom gradu i formiraju porodicu, kaže Đukić Dejanovićeva. 

„Svaka jedinica lokalne samouprave mora raditi na popravljanju uslova kako bi što veći broj ljudi imalo motiva da ostane tu gde je, a neke svoje kulturne, sportske, turističke potrebe da može da zadovolji tokom godišnjih odmora. Zato mi moramo svaki grad ili opštinu da podržimo da razmotri takvu mogućnost“, dodaje Đukić Dejanovićeva.

„Mi smo uočili tri kategorije žena koje treba da budu popravljene sa aspekta finansijskog položaja. To su one žene koje imaju visoka primanja, žene koje su radile do šest meseci i treća kategorija su žene koje su tek počele da rade, zatrudnele i moraju da odu na bolovanje“, zaključuje Đukić Dejanovićeva.

 

Izvor: RTS

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest