Otvaranje nove sezone galerije Reflektor izložbom “odkuda/form from“

Izložba pod nazivom odkuda / form from užičkoj publici prikazuje radove umetnika članova U10 kolektiva.

Srdačno vas pozivamo da prisustvujete otvaranju izložbe 2. aprila u 19h u Galeriji Reflektor.

Pored članova pomenutog kolektiva na izložbi će biti prikazani radovi Tamare Spalajković, Aleksandre Kovačević, Jelene Nikolić, Darka Vukića i Emira Šehanovića Esh-a. U ulozi kustosa je Velimir Popović.

odkuda / form from
Cilj ovog projekta je da se kroz (interaktivnu) komunikaciju između izlagača unutar Galerije Reflektor, sa svim njenim kontekstima, konfiguracijama i materijalnostima, postigne konstantna (re)konstrukcija posmatrača.
Svi izabrani radovi kao osnovu imaju strategije precizne konceptualne lokalizacije posmatrača, tačnije odlikuju ih pokušaji tačnog pozicioniranja nekog traga (u određenoj bazi podataka…) koji predstavlja blueprint za njegovu konkretizaciju. Otuda se interakcija između umetnika, pa i interakcija između radova koji su u galeriji kroz komunikacijske procese postavljeni, može definisati kao razmena logičkih obrazaca koja nastaje u susretu dva ili više modela. U trenutku naznačenog susreta jedan model u odnosu na drugi postaje modus (načinstvo, način, način na koji nešto može biti izvedeno ili realizovano…) i prikazuje jasnu liniju senzualno-kognitivne realizacije određenog rada.

Pošto se galerijski prostor nalazi u bivšoj kasarni (Zgrada kasarne IV puk) i kao takav sadrži neizbrisive tragove jedne disciplinske institucije, možemo zaključiti sledeće:
Moguće je postaviti izložbu tako da se vektori realizacije umetničkih radova poklope ili uzglobe sa ostacima vektora kasarne kao disciplinske ustanove koja je sada transformisana u galerijski prostor.

Radna teza izložbe je: Afekat je razlika.

 

Izvor: Galerija Reflektor

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest