Održan sastanak za formiranje koalicije za mobilnost mladih

Dve godine rada na promociji programa “Putuj svetom, a ne netom“ i pokretanje zajedničke ideje za formiranje Koalicije za mobilnost mladih i loklanih Fondova za mobilnost, potipisnici Memoranduma o saradnji sastali su se u Čajetini i tom prilikom predstavljeni su dalji koraci i ideje za saradnju i konkretni predlozi iniciranja loklanih fondova za mobilnost mladih.

“Srbija je od 2019. godine postala punopravni član Erazmus + programa iako nije član Evropske unije, što otvara velike mogućnosti za mlade ljude, za institucije obrazovanja i kulture, da kroz učešće u ovom programu dosta stvari urade za sredinu iz koje dolaze. Nama je cilj da u ovom programu povećamo broj aktera koji će raditi na njegovoj promociji, ali i da povećamo šanse mladih ljudi, iz Zapadne Srbije, da učestvuju u ovim programima, na način da ih informišemo o tome, da ih uključujemo u konkretne programe razmene,a onda uporedo na loklanom nivou radimo predloge korekcija lokalnih politika za mlade, koji će ovaj plan i program staviti da bude operativniji“ izjavio je Miroslav Tamburić i organizacije FORCA iz Požege.

Program “Putuj svetom, a ne netom“ realizovan je u okviru dva projekta, sa ciljem povećanja svesti i nivoa znanja pre svega mladih ljudi, o programima koji se odnose na mobilnost mladih, a koji su projektovani i koji postoje u raznim programima Evropske unije.

Predstavnici organizacije FORCA izrazili su zadovoljstvo što je opština Čajetina, preko institucija i udruženja veoma zainteresovana za saradnju, te je upravo zbog toga pokretanje ovog suštinski važnog pitanja započelo u toj lokalnoj samoupravi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest