Prikupljanje kabastog otpada u Čajetini i na Zlatiboru

Komunalno javno preduzeće “Zlatibor“ obaveštava građane da se prikupljanje otpada realizuje u periodu od 20. do 27. oktobra 2019. godine.

Pozivaju se građani da iskoriste ovu priliku, da ne bi došlo do nagomilavanja krupnog otpada pored komunlnih kontejnera. Krupni otpad koji se ostavlja i nagomilava stvara probleme pri radu, radnicima, KJP “Zlatibora“, a i sugrađanima koji u kontejnere odlažu samo otpad koji nastaje u domaćinstvima, a ujedno i narušava izgled samog okruženja.

Foto: Ilustracija

Pod krupnim i kabastim otpadom podrazumevaju se predmeti koji po svojoj veličini, količini i sastavu ne ulaze u kategoriju kućnog komunalnog otpada. To su dotrajali predmeti iz domaćinstva, stari nameštaj, delovi sanitarne opreme, baštenski otpad od košenja i orezivanja i slično.

Građani koji takav otpad budu nesavesno odlagali u kontejnere ili pored njih, mogu se suočiti sa novčanom kaznom koja je predviđena Odlukom o komunalnom uređenju Opštine Čajetina.

Prikupljanje i odnošenje kabastog otpada neće biti organizovan nakon 1. novembra 2019. godine.

Ukoliko bude postojala potreba za odvoženjem kabastog otpada bude postojala i kasnije, građani imaju mogućnost da taj otpad samostalno, bez novčane nadoknade, odvezu na deponiju Bregovi u okviru radnog vremena, od 10 do 16 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest