Počinje 24. Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu

U Narodnom pozorištu u Užicu od 5. do 12. novembra održaće se 24. Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“.

Moto festivala je „Ko je junak našeg doba?“.

Festival će biti otvoren izložbom fotografija iz prošlogodišnjih predstava fotografa Radovana Baje Vujanovića.

Slika: Jugoslovenski pozorišni festival

U čast nagrađenih glumci Narodnog pozorišta u Užicu odigraće predstavu „Kako život“. Direktor Narodnog pozorišta Užice i učesnik u selekciji predstava je Zoran Stamatović

Prvo veče festivala predstaviće se Narodno pozorište u Beogradu sa predstavom „Nečista krv“ (Borisav Stanković/Maja Todorović) u režiji Milana Neškovića.

Druge večeri glumci Jugoslovenskog dramskog pozorišta predstaviće se u predstavi „Lorencačo“ (Alfred de Mise) u režiji Borisa Liješevića.

U četvrtak ponovo Jugoslovensko dramsko pozorište će se predstaviti predstavom „Vrat od stakla“ (Biljana Srbljanović) u režiji Jagoša Markovića.

Zatim Kamerni teatar 55 Sarajevo će se predstaviti predstavom „Sećaš li se Doli Bel“ (Abdulah Sidran) u režiji Kokana Mladenovića.

U subotu Srpsko narodno poozorište Novi Sad i Narodno pozorište Sombor prikazaće predstavu „Tartif“ po motivima originalne Molijerove drame, autorski projekat Igora Vuka Torbice.

U nedelju glumci Narodnog pozorišta Sarajevo odigraće predstavu „Kavkavski krug kredom“ (Bertold Breht) u režiji Paola Mađelija.

I poslednja prestava takmičarskog dela je „Blue moon“ (Damir Karakaš) u režiji Borisa Liješevića odigraće glumci Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest