Ružno i tužno – Javni WC na Zlatiboru

Mnogo je “kapitalnih investicija“ na Zlatiboru, mnogo se gradi i zida. Zlatibor se prebrzo razvija, naročito za nadležne organe koji vode opštinu Čajetinu, a kojoj pripada turističko mesto Zlatibor. Napravljen je jedan dugogodišnji raskorak, kako u društvu, tako i u pogledu obaveza javnih funkcionera opštine Čajetina, prema narodu koji žive i rade u turističkom mestu Zlatibor, a i prema turistima.

Zlatibor, poznato turističko mesto na mapi Srbije i najposećenija planina u Srbiji, sa rastom broja turista iz godine u godinu, ima jedan od gorućih problema, a to je Javni WC.

Foto: Javni WC na Zlatiboru

Javni WC, koji se nalazi Zlatiboru, na bivšoj ili sadašnjoj lokaciji autobuske stanice i parkinga, odavno nije mesto gde se može obaviti bilo kakva nužda. Gosti, turisti, meštani i radnici koji svakodnevno dolaze, posećuju i rade na Zlatiboru, se žale na ovaj problem, na higijenu i izgled ovog jedinog javnog WC na Zlatiboru.

Svi dobro znamo, da je higijena i čistoća WC-a ili kupatila odraz kulture, vaspitanja, odnos prema životu i radu, predstavlja ogledalo čoveka, domaćina i domaćice jedne kuće, ovde je to odraz jedne Opštine.

Pogledajte slike enterijera, kako javni WC na Zlatiboru izgleda danas:

 

Postavlja se pitanje, zašto u turističkom mestu sa renomeom i prepoznatiljvošću, kakav ima Zlatibor, ne postoji adekvatan, uredan i higijensko dostupan javni WC?

Pitanje smo postavili nadležnima, Opštini Čajetina i Turističkoj organizaciji Zlatibor, ali odgovor nismo dobili.

Foto: Javni WC na Zlatiboru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest