Informacije od javnog značaja za novoizgrađeni Multifunkcionalni objekat na Zlatiboru

Povodom naših pitanja upućenih o informacijama od javnog značaja, upućenih Opštinskoj upravi opštine Čajetina, dobili smo odgovore.

Pitanja koja su bila upućena Opštinskoj upravi opštine Čajetina, poslata su pre 5 meseci, a odgovor je stigao danas, posle pet meseci. Koliko rukovodstvu opštine Čajetina nije stalo do sugrađana koji žive i rade na teriotoriji ove opštine Čajetina i Zlatibor, vidi se svaki dan proveden u ovoj opštini. Ako dolazite sa strane to je ok, ali ako ste odavde, onda ništa.

Elem, pitanja koja smo postavili organu vlasti, a tiču se informacija o novoizgrađenom Multifunkcionalnom objektu, su sledeća:

  • Ko upravlja novoizgrađenim Multifunkcionalnim objektom na Zlatiboru?
  • Ko rukovodi i vodi taj objekat, da li ima zaposlenih lica?
  • Iz kojih izvora se finansira održavanje objekta i ko plaća tekuće troškove za novoizgrađeni multifunkcionalan objekat na Zlatiboru?

Odgovori su sledeći:

  • “Kulturnim centrom“ na Zlatiboru, tj. Multifunkcionalnim objektom, upravlja indirektni korisnik Budžeta opštine Čajetina, a to je Turistička organizacija Zlatibor.
  • U Multifunkcionalnom objektu na Zlatiboru nema novih zaposlenih, već poslove obavljaju zaposleni u Turističkoj organizaciji Zlatibor.
  • Troškovi objekta planiraju se u Budžetu Turističke organizacije Zlatibor.

Postavlja se pitanje, zašto radnici koji su zaposleni u Turističkoj organizaciji Zlatibor, moraju da rade i poslove za drugu ustanovu. Da li imaju i veće plate, da li im je plaćen prekovremeni rad?

Postavlja se pitanje, zašto građani opštine Čajetina i Zlatibora pored svojih tekućih računa i problema, moraju da plaćaju i račune za još jedna objekat od kojeg oni, građani, realno nemaju nikakve koristi?

Foto: Odgovori po zakonu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest