Milan Stamatović – sve predsednikove investicije

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović juče je, 16. aprila 2020., u toku dana na svojim privatno-javnim društvenim nalozima Facebook i Twitter, objavio vest da su planirane neke investicije na Zlatiboru, za letnju sezonu 2020.-tu. Slike 1 i 2.

Slika 1
Slika 2

Neke od tih planiranih investicija su:

 • rekonstrukcija Kraljevog trga u centru Zlatibora
 • uređenje prilaza od teniskih terena, popularno rečeno “promenada“ preko trga i sve tako do hotela Tornik
 • izmeštanje kišnog kolektora, koji ide preko trga do parkinga i autobuske stanice
 • izmešteni su ulični prodavci na trgu, oko pošte, oni će biti smešteni u zidane objekte na trasi ka hotelu Tornik iz pravca pijace
 • i naravno u toku su radovi na najdužoj i najskupljoj gondoli i investiciji na svetu

Ima nečeg pozitivnog u svemu ovome, a to je da predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović očekuje da rok za uređenje i završetak ovih investicija bude mesec i po dana?! Kako, čuće se.

A da, ukupna vrednost ovih investicija je 1.000.000 milion eura!

Pa da krenemo redom, a ovo je jako bitno

 • Prvo, na sajtu opštine Čajetina, na stranici javne nabavke nema poziva za javnu nabavku kao što nema ni konkursne dokumentacije za izvođenje svih ovih radova. Svi pozivi za javne nabavke koji su postavljeni još početkom godine obustavljeni su zbog vanrednog stanja, koje je uvedeno na teritoriji Republike Srbije.
 • Drugo, rekonstrukcija Kraljevog trga u centru Zlatibora, valjda mora biti neki javni konkurs, da se vide predlozi, kako, šta, koliko, gde, …, pa da se predstavi građanima na javnu raspravu, pa na odlučivanje, ne može se trg raditi onako na licu mesta i iz glave smišljati šta, kako, gde i kuda.
 • Treće, “promenada“ preko trga do hotela Tornik, zatvara se saobraćajnica od pijace do hotela Tornik. Uvidom u poslednji regulacioni plan za naseljeno mesto Zlatibor, tako nešto se ne nalazi na tim crtežima, osim ako će nešto da smisle na licu mesta, opet onako iz glave, što bi rekao naš narod.
 • Četvrto, izmešteni ulični prodavci sa trga sad će biti u zidanim objektima. Za te zidane objekte nema zvanične javne nabavke radova na sajtu opštine Čajetina, nema konkursa za dodelu poslovnog prostora, nema cene poslovnog prostora, za te zidane objekte nema nikakve dokumentacije, faktički kao da ne postoje, a postoje i ozidani su. Slika 3.
Slika 3
 • Peto, radovi na gondoli, nek nam je Bog u pomoći, koliko se dugo manipuliše sa tim projektom, pa to je stvarno svetsko čudo.

U nastavku pogledajte samo neke od planiranih investicija prethodnih godina, a došle su lično od predsednika opštine Milana Stamatovića. A na vama, građanima je da procenite, koliko je zaista bilo šta od toga urađeno, a videćete silni su milioni u pitanju.

Večernje Novosti, datum 19. mart 2011. godine, “Domaći novac gradi Zlatibor“

Zlatibor.rs/eKapija/Opština Čajetina, datum 18.11.2011. godine, “Nova atrakcija Zlatibora – izgradnja turističko-poslonog kompleksa“

Blic, datum 13.10.2008. godine, “Počinje izgradnja puta od Zlatibora do Mokre Gore“

Zlatibor.rs/eKapija, datum 30.11.2011. godine, “Podzemno grejanje na Kraljevom trgu“

Blic, datum 23.1.2021. godine, “Podno grejanje radi na Zlatiboru“

Napominjemo ovo su samo neke od najava kapitalnih investicija, koje je najavio Milan Stamatović kao predsednik opštine Čajetina i njegova pomoćnica u tom periodu Bojana Božanić, a danas na mestu direktora Javnog preduzeća “Gold gondola Zlatibor“.

Jedan komentar na “Milan Stamatović – sve predsednikove investicije

 • 5. juna 2020. u 15:43
  Permalink

  Neznam ko je ovde lud.Ili gradjani koji sve to mirno gledaju ili doticni drug,gospodin,sta vec koji ima toliku moc.Ali nicija nije do kraja gorela.Samo nazalost napravljeno je napravljeno, kome bude smetalo obilazice ceo kompleks u velikom krugu a mestani moraju da se pomire sa sudbinom koju im je dodelio doticni predsednik opstine sa svojom kompanijom.

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pin It on Pinterest