Odgovor urednika Vrh vesti načelnici Opštinske uprave u Čajetini

Povodom našeg teksta “Evropski novci domaćoj ovci – Park na Zlatiboru“, posle skoro dva meseca, oglasili su se nadležni iz Opštinske uprave opštine Čajetina.

Poštovana gospođo Načelnice Opštinske uprave opštine Čajetina,

Povodom vašeg dopisa-odgovora upućenog uredniku Vrh vesti broj: 037-0041/2020-02, od 29.04.2020. godine obaveštavam vas da je isti od strane naše redakcije shvaćen kao pokušaj uticaja lokalne samouprave na naš nezavisni mediji.
Mi se bavimo istraživačkim novinarstvom. Kako bi građani Opštine Čajetina bili upoznati sa lokalnim zbivanjima i tokom novca koji Opština Čajetina prikuplja od istih, a sve kako bi poboljšala uslove za život građana, redakcija Vrh vesti pre objave bilo koje vesti postavlja pitanja lokalnim vlastima, pa na osnovu odgovora i drugih činjenica do kojih dolazi preko svojih izvora sačinjava članke iza kojih stoji odgovorni urednik. Bilo kakav vid sugerisanja od strane lokalnih vlasti na sadržaj vesti koje objavljujemo je pritisak na slobodno novinarstvo.

Ali kako ne bi dolazilo do sličnih situacija, bilo bi lepo od vas, a to je ujedno i vaša zakonska obaveza, da na pitanja koja vam redakcija Vrh vesti postavlja dajete blagovremene i istinite odgovore. Time bi doprineli razvoju naše saradnje i aktivno bi učestvovali u obaveštavanju gradjana. A sto se tiče poslovnog ugleda…vi ste ti koji predstavljate građane i jedan deo države, vi niste privatna firma da bi ste imali poslovni ugled već ste „raspolagači“ narodnog novca, tako da nam nije baš najjasnije u kom kontekstu spominjete „poslovni ugled.“

Srdačan pozdrav,
Urednik Vrh vesti
Dragan Graovčević

 

U nastavku pročitajte Dopis-odgovor, koji smo dobili 30.04.2020. godine.

Dopis-odgovor

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pin It on Pinterest