“Sjajne vesti iz Čajetine: E ovako se brine o napuštenim životinjama!“

Ovako su glasili naslovi davne 2017. godine objavljeni na pojedinim medijskim portalima u Srbiji. Slika 1.:

  • “Sjajne vesti iz Čajetine: E ovako se brine o napuštenim životinjama!“ 30.03.2017.
  • “Opština Čajetina gradi prihvatilište za pse i mačke“ 28.03.2017.
  • “Na Zlatiboru se gradi hotel za pse“ 28.03.2017.
  • “Pansionska usluga zakućne ljubimce: Zlatiborci grade hotel za pse’‘ 28.03.2017.

Od tih naslova do dana današnjeg prošle su pune 3 godine! A ostali su nam samo naslovi, a psi i mačke i dalje na ulici.

Foto: Vrh vesti / Zlatibor

Naš naslov bi glasio ovako: “Još jedan promašaj opštine Čajetine – Na Zlatiboru nema hotela za pse i mačke!“

Davne 2017. godine, navodi iz opštine Čajetina su da je u pitanju jedan od gorućih problema opštine Čajetina i turističkog i naseljenog mesta Zlatibor, povećan broj pasa lutalica na ovom području, za koji su zabrinuti i građani ove opštine, jer kako navode sugrađani neki psi hoće i da ugrizu.

Kako je sve počelo, opština Čajetina je najavila projekat prihvatilišta, a preduzeće “Eko agrar“ doo iz Čajetine je pokrenulo ideju za izgradnju prihvatilišta za pse i mačke. Neki mediji su preneli da se planira i izgradnja i hotela za pse, gde će vlasnici kućnih ljubimaca moći da ostave svoje ljubimce na nekoliko sati ili dana na čuvanje.

Odbornici Skupštine opštine Čajetina su na 16. sednici Skupštine opštine Čajetina, koja je održana 3. jula 2017. godine, između ostalog doneli odluku o dopuni delatnosti osnivačkog akta preduzeća “Eko agrar“ doo iz Čajetine, a odnosi se na formiranje mlekare i prihvatilišta za pse i mačke.

Da se radi o “ozbiljnom“ projektu govori i činjenica da je preduzeće “Eko agrar“ doo iz Čajetine, već 14. avgusta davne 2017. godine, osnovalo ogranak “Prihvatilište za pse i mačke“, a za zastupnika ogranka je postavljena Katarina Murić. Slika 2.

Kako piše u dokumentaciji, u koji smo imali uvid, mesto izgradnje prihvatilišta za pse i mačke je selo Branešci, nadomak Zlatibora, tačna lokacija nam nije poznata, a ne znamo da li je i njima poznata.

Kako su davne 2017. godine, naveli iz preduzeća “Eko agrar“ doo iz Čajetine, čitav projekat bi koštao 10.000.000 dinara, oko današnjih 85.000 evra. Naravno, izgradnja bi tekla fazno, koliko bi faza bilo potrebno da se napravi jedno prihvatilište nije nam poznato, a ne znamo da li je njima poznato.

Nameću se pitanja: Zašto do danas nije izgrađeno prihvatilišta za pse i mačke i zašto nema hotela za pse i mačke, ta su pitanja upućena rukovodstvu opštine Čajetina i rukovodstvu preduzeća “Eko agrar“doo iz Čajetine. Odgovore nismo dobili.

Slika 1/Screenshot
Slika 2

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pin It on Pinterest