Vodič za onlajn kupovinu

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije u saradnji sa USAID-om, objavilo vodiče za elektronsku trgovinu namenjenu građanima, na onlajn platformi „Pametno i bezbedno“.

U okviru mera i aktivnosti za podsticanje sigurne elektronske kupovine i podizanje poverenja građana u ovaj vid trgovine, pripremljeni su vodiči koji pružaju sve neophodne informacije i savete koji otklanjaju sumnje i bezbednosne zamke onlajn trgovine.

Vodiči koji su dostupni na internet adresi https://pametnoibezbedno.gov.rs/vodic-navigator, upućuju građane na neophodne korake prilikom ovog vida kupovine, kao što su provera prodavaca, uslova kupovine, zaštita digitalnih uređaja, čuvanje podataka.

Vodiči pružaju i praktična uputstva o načinima onlajn plaćanja, ali i konkretna objašnjenja o pravima potrošača, odnosno obavezama trgovaca, koji su regulisani novim Zakonom o trgovini i izmenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini. Između ostalog, vodiči podsećaju i na mogućnost da se građani u roku od 14 dana predomisle i vrate robu uz povraćaj novca.

Kupujte domaće

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest