Novi pokušaj obmanjivanja privrednih subjekata

Agencija za privredne registre uživa ugled kod privrednih subjekata, pre svega jer se postupak registracije sprovodi na brz, efikasan i transparentan način, pošto se registrovani podaci objavljuju na internet stranici Registra privrednih subjekata, na veb-sajtu www.apr.gov.rs. Ovaj sajt je drugi po posećenosti među državnim organima u javnoj upravi Republike Srbije, jer se upravo veliki broj privrednika i građana pouzdaje u javno dostupne registrovane podatke iz APR.

Za razliku od Registra privrednih subjekata, koji vodi Agencija za privredne registre u skladu sa zakonom, upis na veb-sajtu nazvanom „Privredni-registar.rs” nema nikakvu korist za privredne subjekte, osim upitnog načina reklamiranja.

Obaveštavamo korisnike da je Agencija danas obavestila nadležne državne organe- MUP, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu i Više javno tužilaštvo u Beogradu- Posebno odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, o novom pokušaju obmanjivanja javnosti i dovođenja u zabludu privrednih subjekata, u vezi prirode komercijalne usluge koju pruža jedno privredno društvo privrednim subjektima na tržištu.

Takođe, Agencija se obratila i RNIDS-u, zbog registracije domaćeg internet domena „privredni-registar.rs”, koji najviše dovodi u zabludu privredne subjekte da se radi o Registru privrednih subjekata Agencije za privredne registre.

 

Izvor: APR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest