Ruši se nelegalna zgrada na Zlatiboru!?

Poslednjih par meseci se u zlatiborskim selima polemiše da li se ruši neka od novoizgrađenih zgrada na Zlatiboru i koja?

Istraživali smo i otkrili da je Komunalno javno preduzeće “Zlatibor“ u maju 2020. godine, objavilo Javnu nabavku male vrednosti pod naslovom “Nabavka radova na rušenju i demontaži nelegalnog stambenog objekta“

Reč je o objektu na jednom delu katastarske parcele broj 4615/60 KO Čajetina. Prema dokumentaciji u koje smo imali uvid radi se o objektu spratnosti Po (podrum)+Pr (prizemlje)+5 (spratovi). Na objektu je izvedena konstrukcija objekta, zidovi, stepeništa, tavanice, noseći i pregradni zidovi. Ukupne površina objekta je oko 1.106 m2.

Na istoj katastarskoj parceli na Zlatiboru, nalazi se 5 delova parcele, ukupna površina zemljišta je oko 1.887 m2, a zemljište je upisano kao gradsko građevinsko zemljište.

Ugovor o izboru najpovoljnije ponude za radove na rušenju i demontaži nelegalnog stambenog objekta na Zlatiboru dodeljen je firmi “TEIKOM“ doo iz Beograda, dana 02.06.2020. godine.

Vrednost ugovora je 3.632.370 dinara, bez PDV, što je oko 31.000 evra.

Od dodele ugovora do danas, prošlo je 4 meseca, nijedan objekat, koliko je nama poznato nije srušen na Zlatiboru. Koliko je nama, građanima i turistima poznato na toj lokaciji se trenutno zida neki objekat, za koji nemamo saznanja kako će izgledati i koje spratnosti će biti.

Postavlja se pitanje, kada će nelegalno izgrađen stambeni objekat na Zlatiboru biti srušen i zašto ne?

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest