Uređenje centra Zlatibora 3. deo: Finansijera nikad dosta

Sve dok je finansijera koji svojom finansijskom sposobnošću pomognu višedecenijskim rukovodiocima opštine Čajetina možda se jednog dana završi uređenje, odnosno rekonstrukcija centra Zlatibora.

Ovo izgleda kao da smo propustili Javni poziv za pomoć koje je uputilo rukovodstvo opštine Čajetina za finansiranje uređenja centra Zlatibora. Možda smo propustili poziv, možda nismo obavešteni, možda nemamo para, možda nismo finansijeri, ali poziv za saradnju i finansiranje radova na Zlatiboru stigao je na prave adrese.

Da je narod zlatiborski znao da opština Čajetina “kuburi“ sa novcem, sigurno bi se ljudi odazvali pozivu za skupljanje određenih novčanih sredstava i moglo je se i ranije krenuti u viševekovnu obnovu centra Zlatibora.

Što se tiče rekonstrukcije centra Zlatibora, koliko će još delova imati, ne znamo, možda se ova praksa spoljnih finansijera odomaći, pa opština Čajetina ne mora više dati ni dinara za bilo kakve radove. Ostaće više za našu decu.

Tako je Skupština opštine Čajetina na elektronskoj sednici održanoj 28. jula donela Odluku o uređivanju građevinskog zemljišta u centru naseljenog mesta Zlatibor – treći deo.

U cilju nastavka radova u centru naseljenog mesta Zlatibor pristupilo se sledećim radovima:

  • Privremeni objekti na šetalištu, betonski, zidarski, armirački, tesarski radovi i stručan nadzor, cena radova 20.390.799 dinara, cirka 170.000 evra.
  • Privremeni objekti na šetalištu, vrata i prozori, cena radova 6.297.117 dinara, cirka 52.000 evra.

Ukupna vrednost radova iznosi 26.687.916 dinara, cirka 222.000 evra.

Ovom odlukom se predviđa da se navedeni radovi izvedu sredstvima sledećih finansijera:

  • Privredno društvo “Valvolin“ iz Užica
  • “VM Invest Group“ doo iz Užica

Investitiori/finansijeri izvršiće radove i nakon potvrde nadležnog organa izvršiće se konačni obračun koji će biti umanjen od doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta za izgradnju objekata navedenih finasijera.

U potpisu novi predsednik Skupštine opštine Čajetina, Arsen Đurić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest