Postanite eGrađanin

Na preko 360 lokacija u 150 gradova i opština svi građani mogu besplatno da preuzmu parametre za dvofaktorsku autentikaciju (eID) i na taj način koriste usluge elektronske uprave.

Šta znači prijava dvofaktorskom autetikacijom?

Prijava dvofaktorskom autentikacijom (eID) predstavlja srednji nivo pouzdanosti. Prednost ovog načina prijavljivanja jeste u tome što korisnicima nisu potrebni kvalifikovani elektronski sertifikati, već instalirana aplikacija na njihovim pametnim uređajima (mobilni telefon ili tablet) koju korisnik aktivira prilikom svake prijave.

Šta je potrebno da biste koristili ovaj način prijave?

Potrebno je da se registrujete na Portalu eUprava korisničkim imenom i lozinkom, a nakon što se Vaš profil odobri možete otići na jednu od 360 lokacija i besplatno dobiti parametre za mobilnu aplikaciju ConsentID.

Uputstvo kako da se registrujete korisničkim imenom i lozinkom

Uputstvo kako da instalirate mobilnu aplikaciju ConsentID

Gde mogu da dobijem svoj eID?

Spisak svih lokacija gde možete da dobijete parametre za eID

Mapa lokacija

Zašto mi je potreban eID?

Korisnici koji koriste ovaj način prijave pored Portala eUprava, mogu da koriste i Portal lpa.gov.rs – da provere porez na imovinu, kao i da elektronski plate porez. Takođe, uskoro će biti omogućeno svim korisnicima koji se prijavljuju na ovaj način da provere svoje podatke u Centralnom registru stanovništva na Portalu eUprava i da prijave sve eventualne nepravilnosti sa svojim podacima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest