Predsednik opštine Čajetina osnovao Savet za sve

Predsednik opštine Čajetina uz saglasnost Opštinskog veća, održanog 22. septembra 2020. godine, doneo je Rešenje da se obrazuje Savet za bebednost saobraćaja i kordinaciju rada sa javnim preduzećima u oblasti uređenja naselja i izgradnje infrastrukture.

Imenovani su i članovi saveta na period od četiri godine, članovi saveta su:

 1. Miloje Rajović, predsednik Saveta
 2. Slađana Vulović, zamenik predsednika
 3. Zorica Nešković, član
 4. Goran Sekulić, član
 5. Srđan Radović, član
 6. Aleksandar Radišić, član
 7. Goran Stojanović, član
 8. Goran Lučić, član
 9. Vladimir Drndarević, član
 10. Darko Sekulić, član
 11. Jelena Gukić, član
 12. Jovo Pavlović, član

U prošireni sastav Saveta, u zavisnosti od potreba biće pozivani i učestvovati u radu predsednici mesnih zajednica, predstavnici Doma zdravlja Čajetina, predškolske ustanove i škola

Zadatak Saveta je da inicira i predlaže mere za unapređenje opšte bezbednosti saobraćaja, daje mišljenje i predloge za tehničko unapređenje i poboljšanje svih učesnika u saobraćaju i vrši druge poslove od interesa za bezbednost saobraćaja

Pored navedenih zadataka Savet će se baviti koordinacijom rada sa javnim preduzećim po pitanjima uređenja naselja i izgradnje infrastrukture i koordinirati sa predsednicima mesnih zajednica u vezi izgradnje infrastrukture na njihovoj teritoriji.

U način osnivanja Saveta, izbora članova i njihova kompetentnost na teme i zadatke nema smisla ni ulaziti.

Mnogo toga je sad jasnije. Sad će građanima biti jasno zašto se gradi neplanski, zašto nema ulica, zašto su putevi prekopani i ostavljeni, puni rupa, zašto nema trotoara, zašto nema biciklističkih staza, zašto u pojednim ulicama nema rasvete u noćnim satima, zašto nema bezbednosti za pešake i decu, zašto nema bezbednosti za vozače automobila, zašto je javna higijena nikakva i tako dalje. Verovatno zato što nije bilo Saveta?!

Na teritoriji opštine Čajetina živi oko 14.500 stanovnika, u naseljenom mestu Čajetina i Zlatibora živi oko 7.000 stanovnika, pa da se jednom izađe iz kuće može se videti šta sve treba uraditi, srediti, popraviti i organizovati, a kamoli 20 godina izlaziti i gledati kako se uništavaju i demontiraju naseljena mesta i okolna sela.

Postavlja se pitanje, zar je toliko teško raditi i uraditi nešto za svoje sugrađane?

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest