Koliko je koštalo renoviranje postojećeg objekta za Info centar Turističke organizacije Zlatibor?

Turstička organizacija Zlatibor raspisala je u maju 2020. godine Javnu nabavku za radove na info centru, Javna nabavka male vrednosti, broj 05/20.

Radi se o postojećem objektu drvene kućice, koja se nalazi pored zgrade Pošte na Zlatiboru. Taj objekat je u prethodnom periodu bio iznajmljivan i u njemu su u nekom vremenskom periodu bili i crkvena radnja i trafika. Inače, objekat nije upisan u katastru nepokretnosti,  predpostavljamo da se radi o objektu sa privremenom dozvolom, ne zna se ko je objekat napravio, ni ko je vlasnik postojećeg objekta. Zna se da se objekat nalazi na gradskom građevinskom zemljištu nad kojom je upisana opština Čajetina.

Foto: TO Zlatibor

Iz Konkursne dokumentacije, u koji smo imali uvid, radi se o objektu površine od oko 25 kvadrata.

Na Javnu nabavku se javio jedan ponuđač sa kojim je i zaključen ugovor o izvođenju radova. Firma koja je dobila posao je “Mirado“ d.o.o. iz Železnika.

Procenjena vrednost radova, koja je bila poznata tek po otvaranju pristiglih ponuda bila je 2.300.000 dinara.

Blagovremena i jedina ponuda koja je pristigla na adresu Turističke organizacije Zlatibor, a od gore pomenute firme je 2.297.032 dinara, oko 20.000 evra.

Prostom računicom se dolazi do toga da je razlika između procenjene vrednosti radova i jedine pristigle ponude 2.968 dinara. Važno je napomenuti da se u Pozivu za podnošenje ponuda i u Konkursnoj dokumentaciji koju je objavila Turistička organizacija Zlatibor, ne navodi koja je procenjena vrednost ovih radova.

Prosečna cena renoviranja ovog postojećeg objekta iznosi oko 780 evra po kvadratu.

I tako je, na predlog Komisije za javne nabavke, koja je pregledala sadržinu ponude, izvršila računsku kontrolu i konstatovala da je sve u najboljem redu što se tiče ponudu, odgovorno lice prihvatilo predlog komisije o dodeli ugovora jedinom ponuđaču na ovaj javni tender.

Predsednik i članovi Komisije za javnu nabavku su:

  • Olivera Nikitvoić, predsednik komisije
  • Jovan Pavlović, član
  • Siniša Bulatović, član

U nastavku možete pogledati koji radovi su bili potrebni za renoviranje ovog već postojećeg objekta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest