Bruka! Hoće da otvore vrtić, a most samo što se nije srušio

U zlatiborskom selu Ljubiš, uz podršku Fondacije Đoković, najavljena je izgradnja i otvaranje vrtića na proleće ove godine. Kako je navedeno, pregovori o izgradnji vrtića traju godinu dana i uz podršku više pojedinaca i kroz kampanju fondacije Đoković sredstva za ovu namenu su prikupljena.

Ono što “upada u oči“ kada se ode u obilazak sela Ljubiš, a na mesto gde se planira izgradnja vrtića je jedan drveni most, koji povezuje put i dečije igralište koje se nalazi pored škole. Prema rečima meštana taj drveni most godinama nije za upotrebu i na njemu su zbog sigurnosti dece zakačili znak “PAŽNJA!!! MOST NIJE BEZBEDAN“.

I prostor oko škole i igrališta izgleda popriično zapušteno, prljavo, štrokavo i napušteno, teren od igrališta zarasta u travi, mobilijar na igralištu je nebezbedan za decu i zapušten je.

Foto/VRH vesti: Most u selu Ljubiš
Foto/VRH vesti: Most u selu Ljubiš

Valja napomenuti da je opština Čajetina jedna od najbogatijih lokalnih samouprava u Srbiji, u odnosu na broj stanovnika.

Ko je odgovoran za ovaj višegodišnji nemar i ne brigu o deci, meštanima i turistima, nismo uspeli da saznamo. Da li će se nešto uraditi povodom ovog drvenog mosta u selu Ljubiš, vreme će pokazati?

 

Jedan komentar na “Bruka! Hoće da otvore vrtić, a most samo što se nije srušio

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest