Streličari SK “Zlatiborac“ osvojili su zlato i bronzu

Streličari Streličarskog kluba “Zlatiborac“ osvojili su zlato za kadete i bronzu za seniore na streličarskom turniru u Nišu, održanom 21.02. 2021. godine. Izvanredan rezultat stiže kao potvrda dobre zajedničke organizacije i pojedinačnog truda i zalaganja naših streličara.

Foto: SK Zlatiborac

Naime, SK Zlatiborac od ove godine pojačan je za dva nova člana, u seniorskoj konkurenciji Miloš Boljević, iskusan streličar sa međunarodnim rezultatom i mladi perspektivni streličar Marko Vulić koji puca u kadetskoj konkurenciji.

Da je ova saradnja plodonosna dokaz je i da su na turniru, u odličnoj organizaciji Streličarskog Kluba Niš, naši streličari opravdali svoje iskustvo i svoj entuzijazam ipretočili u dve medalje, zlato u kadetskoj i bronzu u seniorskoj konkurenciji.

Mladi Marko Vulić, kao kadet, ispucao je 495/600 poena u raspucavanju, da bi u eliminacije otisao sa druge pozicije, nakon čega je briljirao i osvojio prvo mesto i prvu kadetsko zalto za naš klub. Miloš Boljević kao senior, na raspucavanju, u izuzetno jakoj konkurenciji, ispred trenutno najboljih streličara lige, ispucao je rezulta 553/600 poena, koji ga je u eliminacioni deo takmičenja odveo sa prve pozicije na listi.

Foto: SK Zlatiborac

U eliminacionom delu takmičenja, Milošu je falilo malo sportske sreće, da osvoji jedno od prva dva mesta, te je u izuzetno napetom meču za treće mesto bio na visini zadatka i opravdano osvojio bronzu.

Treba napomenuti i to da su ovo najbolji seniorski i kadetski rezultat za SK Zlatiborac do sada. Sve čestitke našim takmičarima na postignutom uspeh i čvrsto verujemo da će se ovakvi i slični rezultati nizati i u narednom periodu takmičenja.

Klub u daljem radu očekuju dva zatvorena(indoor) turnira do kraja ovog i sledećeg meseca, nakon čega kreće otvorena (outdoor) sezona. Streličarski klub Zlatiborac ovom prilikom najavljuje organizaciju turnira u Feild streličarstvu, zakazan za 16. maj 2021. godine, koji će se održati na Zlatiboru. Lokaciju i detalje održavanja turnira objavićemo 14 dana pre takmičenja.

Feild streličarstvo, za one manje upućene, je jedna od streličarskih disciplina na otvorenom(outdoor), u kojoj takmičari na nepoznatom terenu pucaju mete različitih udaljenosti. Ovo je izuzetno atraktivna disciplina koja okuplja veliki broj streličara kako kod nas tako i u regionu. Radujemo se ovom događaju jer predstavlja odličnu priliku da pokažemo svu prirodnu lepotu i zahtevnost zlatiborskog terena koji je svakako poželjan za ovaj tip takmičenja.

 

Izvor: SK Zlatiborac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest