U toku je konkurs za Festival “Deca među narcisima“

Organizatori 29. dečjeg festivala „Deca među narcisima“, „Sportski centar Čajetina“, podseća da je u toku konkurs za Festival koji će se održati u Čajetini i na Zlatiboru od 20. do 22. maja tekuće godine. Ovaj festival traje skoro tri decenije i promoviše najbolja ostvarenja u raznim oblastima stvaralaštva i u sjajnom prirodnom ambijentu okuplja i zbližava decu iz raznih krajeva naše zemlje.

Teme međunarodnog literarnog konkursa za učenike osnovnih škola od prvog do osmog razreda su sledeće :

  • DA IMAM VREMEPLOV
  • ZLATNE RUKE
  • MOJ HEROJ
  • KAKO SE POSTAJE DOBAR
  • RECEPT ZA SREĆU
  • LETOVANJE NA MARSU
  • REKA (ŠUMA) MI JE ISPRIČALA
  • ŽIVOT JE LEP
  • ONO ŠTO TI NISAM REKAO/REKLA PESMOM

Teme za ovogodišnji literarni konkurs odredio je i radove će pregledati kum ovogodišnjeg festivala, Goran Novakov iz Novog Knjaževca, nagrađivani dečji pisac, karikaturista, ilustrator, autor pet knjiga za decu, dobitnik nagrade „Neven“ i „Plavi čuperak“.

Svoje radove u poeziji ili prozi potrebno je poslati najkasnije do petka, 23. aprila 2021. godine.

Autore najboljih radova dečjeg festivala ,,Deca među narcisima“ očekuju vredne nagrade a neke od njih su: vikend na Zlatiboru, koji će biti dodeljen za najbolje radove na literarnom konkursu i to u više kategorija; vikend u Vrnjačkoj banji; ulaznice za Dino i Avantura park na Zlatiboru i druge mnogobrojne nagrade. Biće dodeljena i kolektivna nagrada za učenike iz škola iz koje se pošalje najveći broj radova.

Za sve učesnike literarnog konkursa na Festivalu „Deca među narcisima“ obezbeđen je izlet sa koktelom u Dino parku na Zlatiboru poslednjeg dana festivala. Za sve nagrađene učesnike koji nisu sa teritorije Opštine Čajetina, a koji budu prisustvovali dodeli nagrada poslednjeg dana festivala, biće obezbeđen smeštaj na Zlatiboru.

Sva tri dana trajanja Festivala praćena su bogatim programom za decu različitog uzrasta a poslednji dan Festivala će obeležiti sledeće aktivnost: druženje sa dinosaurusima i koktel u Dino parku na Zlatiboru, druženje sa pesnicima gde će nam se osim kuma manifestaciji pridružiti Tode Nikoletić i zavičajni pesnici, dodela vrednih nagrada i uživanje u pobedničkim stihovima 29. festivala „Deca među narcisima“, interaktivni program za decu, dečji hor i gosti iznenađenja u Domu omladine u Čajetini.

Adresa na koju se šalju radovi je: „Sportski centar Čajetina“ Kralja Aleksandra Karađorđevića br.3, 31310 Čajetina (sa naznakom „za literarni konkurs“). Radove možete slati i elektronskom poštom: domomladine8@gmail.com.

Za sve informacije možete se obratiti na telefon: 031/3832-014 ; 063/1989212

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest