Putinova limuzina koja je oduševila svet: Kažu da je to najsigurnije vozilo na planeti

U knjizi se prvi put detaljno govori o novoj porodici automobila „aurus“, napravljenih specijalno za visoke vladine zvaničnike. Predsednik je 2010. dao ukaz o projektovanju novih vozila, uključujući i ona sa specijalnom zaštitom.
Svi su shvatali da je „postojanje automobila domaće proizvodnje za predsednika zemlje pokazatelj prestiža i element nacionalnog ponosa“, istakao je jedan od autora knjige „Automobili najviših zvaničnika“ i portparol FSO, doktor istorijskih nauka Sergej Devjatov.
Umetnici i dizajneri počeli su da projektuju spoljni izgled automobila 2011. godine. Dizajneri su ponudili nekoliko desetina koncepata, a oko 30 varijanata predstavljeno je Ministarstvu industrije i trgovine u aprilu 2013. godine. Na kraju je za osnovu novog stila automobila „Kortež“ uzet klasičan izgled automobila ZIS110 modela iz ’40-ih godina.
U januaru 2014. godine predsedniku je predstavljen model limuzine u prirodnoj veličini. On je dobio odobrenje šefa države. Na prelasku 2017-2018. prvi automobili projekta prebačeni su na kontrolno korišćenje Garaže za specijalne namene FSO Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest