Upis u srednju Ugostiteljsko tehničku školu u Čajetini

Najkraći put do zaposlenja, najsigurniji put do daljeg školovanja“ moto je Ugostiteljsko tehničke škole u Čajetini.

Počinje upis u srednju školu u Čajetini za 2020/2021 godinu. Ugostiteljsko tehnička škola u Čajetini upisuje đake u sledeće obrazovne profile:

  • Turističko – hotelijerski tehničar, 30 učenika/IV stepen
  • Kulinarski tehničar, 30 učenika/IV stepen
  • Ekonomski tehničar, 30 učenika/IV stepen
  • Kuvar – dualno, 15 učenika/III stepen
  • Konobar – dualno, 15 učenika/III stepen

Srednje stručne škole osposobljavaju za rad (dakle, osposobljavaju za zanimanja), ali daju i mogućnost za nastavak školovanja na visokim školama i fakultetima. Školovanje u njima traje tri ili četiri godine, u zavisnosti od obrazovnog profila koji se upiše. Svaki obrazovni profil izučava se prema programu kojim se stiču znanja i veštine koji su potrebni za obavljanje poslova u jednom ili više srodnih zanimanja.

Dualno obrazovanje “Učenje kroz rad“

“Učenje kroz rad” je organizovan proces tokom koga učenici, pod rukovodstvom i nadzorom instruktora u realnom radnom okruženju kod poslodavca, stiču znanja neophodne za efikasan i produktivan rad u odrađenom zanimanju ili grupi zanimanja. Obim učenja kroz rad kod poslodavca za obrazovne profile u trogodišnjem trajanju iznosi najmanje 50 odsto od ukupnog broja časova obaveznih stručnih predmeta propisanih planom nastave i učenja. Sve vreme koje provedu na praksi je plaćeno, tj učenici tokom školovanja dobijaju novčanu nadoknadu, što ih dodatno motiviše u učenju i radu.

Za više informacija postetite sajt škole Ugostiteljsko tehnička škola

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest