Nove odluke na prvoj sednici novog saziva Skupštine opštine Čajetina

Prva sednica novog saziva Skupštine opštine Čajetina održana je u utorak, 28. juna elektronskim putem, naglasio je novoizabrani predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić. „Svi odbornici su na isti način prethodno dobili sav neophodan materijal a samo glasanje po svim tačkama dnevnog reda sednice takođe je obavljeno elektronski“.

Đurić je još dodao da je, zbog preuzimanja funkcija, prestao mandat odbornicima Milanu Stamatoviću, Miloju Rajoviću i Gordani Bojović, a da je potvrđen novim odbornicima, i to: Milanu Lazoviću, Velisavu Ninčiću i Milovanu Božiću.

  • Skupština je usvojila šest rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta a na osnovu završenog javnog oglasa i izveštaja Komisije.
  • Doneta je odluka o pristupanju izmeni i dopuni PDR za izgradnju gondole, a doneta je i odluka o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje direktora JP „Gold gondola Zlatibor“.
  • Data je saglasnost na izmene Finansijskog plana JKP „Vodovod Zlatibor“, dok je za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća imenovan Miroslav Đokić iz Užica.
  • Usvojen je Izveštaj o radu PD „Zlatiborski eko agrar“, kao i Izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike za 2019. godinu.
  • Usvojena je odluka o regulisanju međusobnih odnosa između opštine Čajetina i Vasilija Mićića, „Putevi“AD Užice i HTTP „Palisad“AD Zlatibor u postupku faktičke eksproprijacije javnih saobraćajnica.
  • Zbog isteka mandata, razrešeni su dosadašnji članovi, a istovremeno imenovani novi članovi Upravnog odbora PU „Radost“ Čajetina.
  • Usvojeno je i više rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom, a radi ispravke granica građevinskih parcela.

U cilju završetka radova u centru naseljenog mesta Zlatibor, izgradnja privremenih objekata na šetalištu biće realizovana sredstvima dva finansijera na račun obračuna za uređenje građevinskog zemljišta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest