Lokacije na Kraljevom trgu na Zlatiboru podeljene bez konkursa i netransparentno

Saopštenje koje je objavljeno u pojedinim plaćenim medijima Zlatiborskog okruga, a tiču se privremenih lokacija na Kraljevom trgu na Zlatiboru nije tačna, nije proverena i krajnje je manipulativna.

Moramo da se osvrnemo na pošast koja je uzela maha, a to su mediji koji zarad dobijanja novčanih sredstava od lokalnih samouprava objavljuju razna i neproverena saopštenja raznih političkih subjekata nisu dostojna postojanja i raznim objavama krše novinarsksi kodeks, koji inače u Republici Srbiji više i ne postoji. Ali ovde se nećemo baviti novinarstvom kojeg više nema, kao što nema ni politike.

Tema su privremene lokacije na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

Građani koji žive na Zlatiboru znaju kako se dodeljuju privremene lokacije od strane pojedinaca, koji su zaposleni u zgradi opštine Čajetina, to je takozvana “javna tajna“. “Javna tajna“ je to da sve odluke koje se tiču bilo čega, od struje, vode, bilo kakvog oblika i načina života na teritoriji opštine Čajetina i Zlatibora zavisi od par ljudi koji vladaju, od novca koji ste spremni da date za neku odluku, odnosno rešenje. Sve odluke su netransparentne i nema javnog uvida u prethodno donošenje istih.

Kao što znate, rekonstrukcija Kraljevog trga na Zlatiboru se radi bez ijednog papira, a u smislu idejnog projekta, javnog uvida, javne prezentacije, bez predmera i predračuna, radi se bez rešenja i odluke, sve odluke i rešenja su nakandno donošena na Skupštinskim sednicama opštine Čajetine, kojim u novom mandatu predsedava Arsen Đurić.

Tako je dodela privremenih lokacija na Kraljevom trgu na Zlatiboru završena bez konkursa, bez pravila dodeljivanja, bez transparentnosti u donošenju odluka. Ko odlučuje i kako se odlučuje o sudbinama građana koji žive na Zlatiboru i Čajetini znaju oni sami. Većina građana koji žive na teritoriji opštine Čajetina i Zlatibora ćuti, drugi se “dogovaraju“ i “pregovaraju“, treći se nadaju, četvrti odlaze i ne dolaze, a peti, peti ne postoje.

Cela situacija na Zlatiboru, odnosno u opštini Čajetina, gradnja, izgradnja, rekonstrukcije, zapošljavanja, Javna preduzeća, vlasti koje nema, opozicija koje nema je slika i prilika koja se odražava na celoj teritoriji Republike Srbije. Ne postoji država, ne postoje zakoni, nema kontrole, nema društva, nema ništa. Sve odluke se pokrivaju “rupama“ u zakonima, rešenja se pokrivaju odlukama Skupštine i tu se sva priča o uređenom i normalnom životu i društvu završava.

Poznato je da se u privremenim lokacijama na Zlatiboru neće prodavati samo suveniri, biće tu i “brze“ hrane i svega ostalog što treba i što ne treba.

Kako nezvanično saznajemo od pojedinih građana opštine Čajetina, privremene lokacije su dodeljene i građanima koji nemaju prebavalište u opštini Čajetini, a koliko su te informacije tačne i proverene nismo uspeli da saznamo od nadležnih u opštini Čajetina, oni koji su izabrani misle da su iznad naroda i ne odgovaraju na pitanja našeg medija, sad dal’ nisu navikli da ih neko nešto pita ili nešto kriju to ćemo saznati kad više ne budu na vlasti.

 

Foto/Vrhvesti/Naslovna: Javni WC na Zlatiboru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest