Opština Čajetina osniva nove “javne“ firme, koja će koristiti budžetska sredstva

U četvrtak, 18.02. 2021. godine, održana je 8. sednica Skupštine opštine Čajetina, na toj sednici Skupštine opštine Čajetina, odbornici su raspravljali o 34 tačke dnevnog reda, a najvažnije odluke koju su doneli su:

  • Preregistracija privrednog društva „Eko agrar“ u okviru koga će se formirati budući agroindustrijski centar. U narednom periodu planirano je da taj agroindustrijski centar postane profitabilno preduzeća, koje neće koristiti budžetska sredstva već će se finansirati iz sopstvenih sredstava, a to će se postići, pre svega povećanjem kapaciteta mlekare „Naša Zlatka“ u Krivoj Reci, kao i izgradnjom hladnjače-sušare – izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina.
  • Odluka o osnivanju privrednog društva “Turističko-rekreativni kompleks Zlatibor“, čiji objekat je Opština Čajetina kupila pre godinu i po dana, a ovo je samo promena pravne forme uz gašenje prethodnog preduzeća – ističe Đurić, dodajući da je u planu proširenje smeštajnih kapaciteta Kompleksa, kao i izgradnja još nekoliko sadržaja.
  • Usvojene su i izmene plana rada preduzeća „Gold gondola“ jer su prihodi značajno povećani od 11. januara, kada je zlatiborska gondola počela sa radom, i ta sredstva će se preraspodeliti na tekuće projekte tog preduzeća
  • Odluka opštine Čajetina da će svi koji su i do sada imali pravo na besplatan prevoz na teritoriji opštine imati i na dalje to pravo, uključujući i sve učenike koji su imali pravo na regresiran prevoz.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest