Zašto Zlatibor nema autobusku stanicu?

Plaćeni medijski natpisi u vidu političko-populističkih saopštenja koje svakodnevno izdaju režimski lokalni političari koji decenijama autokratski vladaju u opštini Čajetina i pritom drže građane Srbije i meštane naseljenog mesta Zlatibor taocima devastiranog i u svakom smislu uništenog naseljenog i turističkog mesta Zlatibor.

Autobuska stanica je slika i prilika turističkog mesta i odnos prema turistima i građanima tog mesta. Autobuska stanica na Zlatiboru, nažalost predstavlja ruglo planinskog mesta Zlatibor i prvo je što turisti i posetioci ugledaju kada posećuju Zlatibor.

Davne 2015. godine, predesednik opštine Čajetina, Milan Stamatović izjavio je da je “sadašnja lokacija autobuske stanice na Zlatiboru privremena, a da je izgradnja nove autobuske stanice predviđena na samom ulazu na Zlatibor, sa leve strane kružnog toka“. Između ostalog izjavljuje i sledeće “Mi veoma brzo možemo da sagradimo novu autobusku stanicu, za to nam ne treba više od godinu dana“. (Foto u nastavku teksta)

Početkom 2018. godine, opština Čajetina je postojeću autobusku stanicu sa parkingom, prodala poznatom srpskom košarkašu, za tri miliona evra i tom prilikom je najavljeno izmeštanje autobuske stanice na prostoru pored magistrale odnosno na samom ulazu na Zlatibor.

Interesantan podatak, navodi se da je postojeća autobuska stanica na Zlatiboru, u predmetu prodaje, po nekim podacima imala 80 perona?!

Naseljeno i turističko mesto Zlatibor će i ovo leto 2021. godine dočekati bez autobuske stanice. Šest godina je prošlo od izjave predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, a autobuska stanica nije izgrađena.

Trenutno stanje na lokaciji izgradnje nove autobuske stanice na Zlatiboru je sledeće, sve što je izgrađeno na novoj lokaciji su potporni zidovi, prostor koji je prekriven betonskom behaton podlogom, prostor koji nimalo ne liči na Zlatiborsku zatalasanu visoravan i ne odražava ambijent planinskog duha. Prostor oko autobuske je oivičen velikim betonskim potpornim zidovima koji podsećaju na “kineski zid“.

Nameću se pitanja:

  • Zašto se nije počelo sa gradnjom nove autobuske stanice?
  • Ko je učestvovao u odlučivanju odabira lokacije za novu autobusku stanicu? Stručnjaci ili političari?
  • Da li su napravili anketu sa sugrađanima koji svakodnevno dolaze i rade na Zlatiboru o lokaciji za novu autobusku stanicu?
  • Zašto rukovodioci opštine Čajetina, Milan Stamatović i Arsen Đurić ćute o ovim pitanjima i ne odgovoraju na ista?
  • Zašto autokratska višedecenijska vlast koja se posle 20 godina ustoličila na funkcijama u zgradi opštine Čajetina i ubrzano radi da uništi Zlatibor kao turističko mesto i pretvori u gradsku džunglu?

Odgovora bez!

Na kraju, pitanje nad pitanjima, zašto se ignorišu građani, koji žive na teritoriiji naseljenog i turističkog mesta Zlatibor, a o ključnim i značajnim pitanjima koje se tiču njih samih i njihovog mesta?

Da li i dalje verujete autokratskom režimu opštine Čajetina na svakodnevnim saopštenjima koje šalju plaćenim javnim glasilima širom Srbije i obamnjuju javnost?

Foto/Screenshot: Dženarika info 2015

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pin It on Pinterest