Film „Crna Gora – podeljena zemlja“ u Domu kulture u Čajetini

Projekcija filma “Crna Gora – podeljena zemlja“ održaće se u utorak 15. juna 2021., u 18 časova u Domu kulture u Čajetini uz besplatan ulaz. Diskusija sa autorom Borisom Malagurskim održaće se nakon projekcije.

Dokumentarni film govori o dešavanjima u Crnoj Gori i previranjima u društvu koji su kulminirali parlamentarnim izborima 2020. godine.

Na zvaničnom sajtu produkcije navodi se da je “Crna Gora: Podeljena zemlja” dugometražni dokumentarni film srpsko-kanadskog reditelja Borisa Malagurskog, snimljen uz blagoslov blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija i Mitropolita Joanikija. Film analizira istorijske uzroke društvenih podela u Crnoj Gori i pokušava da odgovori na pitanje ko profitira od višedecenijske polarizacije društva.

U filmu se predstavlja poslednji intervju sa Mitropolitom Amfilohijem, kao istorijski zapis od nacionalnog značaja. Takođe su intervjuisani predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, ministar pravde Vladimir Leposavić, akademik Matija Bećković i istoričar Jovan Markuš.

Režiser filma je Boris Malagurski koji je postao poznat sa dokumentarnim filmom „Težina lanaca“, scenarista Miloš Ninković, voditelj Stefan Popović a izvršni producenti su i najveći donatori Boris Đurašić i Aleksandar Kavčić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest