Jedna od najvećih šut deponija u Srbiji se nalazi na Zlatiboru

Pored brojnih saopštenja koja dolaze od strane rukovodioca opštine Čajetina i drugih javnih institucija, a koja se plasiraju u javnost, kako na teritoriji opštine Čajetina nema deponija, predstavljamo samo jednu od najvećih katastrofa 21. veka i najveću sramotu ljudske civilizacije. Vidi se čak i sa gondole!

Naseljeno i turističko mesto Zlatibor godinama predstavlja jedno od većih gradilišta u Srbiji, neko će reći da se na Zlatiboru “pere“ novac od droge, a neko će reći da se “pere“ novac ukraden iz državnog budžeta, ko zna, svašta se priča. Takođe, Zlatibor predstavlja i čistilište svega lepog, normalnog, prirodnog i ljudskog koje se nalazilo na ovom prostoru, prostoru čiji se izgled nazire na desetinama kilometara od centra i u tim daljinama se gradi, zida i uništava priroda bez ikakve kontrole.

U prilici ste ovde da pogledate jednu od najvećih deponija na prostoru opštine Čajetina, a ima ih nekoliko (Višedecenijske zlatiborske deponije). Princip stvaranja deponija je isti, kamioni dovoze šut sa gradilišta, zatim nasipanje zemlje preko površine šuta, primetićete da se na divljim deponijama nalazi po jedan bager, koji služi da što pre zaravnja površinu i prekrije smeće, đubre i ostali šut koji se dovozi sa gradilišta.

Slika: šut deponija na Zlatiboru 2021

 

Foto: šut deponija na Zlatiboru 2021

 

Postavlja se pitanje, zašto niko od nadležnih ne reaguje na prirodno uništavanje jednog naseljenog mesta u Srbiji?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest