Rekreativna biciklistička deonica: Zlatibor – Vodice “El paso city“ (Video)

Biciklistička staza na Zlatiboru, staza vodi putem od centra Zlatibora, odnosno od ski-lift-a Obudovica do Vodica, odnosno tematskog parka “El paso city“. Deonica je duga oko 13.5 km.

Staza vodi od centra Zlatibora, preko usopna do hotela “Tornik“, zatim sledi spuštanje u trenutno jedno od najvećih šut deponija na Zlatiboru, ide se starim putem koji vodi do uključenja na magistralni put ka Crnoj Gori. Posebno obratiti pažnju na vožnju biciklom po magistrali, koja je veoma prometna saobraćajem kako putničkim tako i teretnim saobraćajem, držati krajnju desnu stranu sa obaveznom signalizacijom na bicikli. Kako se izađe na magistralni deo puta on dalje vodi do krajnjeg odredišta naselja Vodice, odnosno do tematskog parka “El paso city“. Tako da budite veoma pažljivi, jer ni na toj deonici ne postoji signalizacija za upozorenje na bicikliste.

Naselje Vodice su jedne od lepših turističkih naselja, ovo je mesto izuzetne i fascinantne lepote ispunjeno krajolicima kao iz bajke. Vodice predstavljaju onaj Zlatibor kakav se pamti ranijih godina i na kome je rođen turizam ovog kraja. Deo Vodica je urbanizovan, i to pojas desno od reke Rzav, gde se nalazi nekoliko stotina vikendica koje su najviše u vlasništvu Užičana i Beograđana. Sasvim druga priča je na levoj obali reke Rzav gde se nalaze ogromna prostranstva i prirodne lepote. Okolinom Vodice dominira krajolik u vidu cvetnih pašnjaka, okićen belim borovima i ispresecan meandrima reke Rzav koja na poseban način zaokružuje ovaj ambijent neukroćene prirode. U centru Vodica se nalazi velika prodavnica široke potrošnje, restoran i kafić.

Ako ste zainteresovani za ovu avanturu pogledajte snimak kako izgleda i kuda vodi ova rekreativna biciklistička deonica na Zlatiboru.

 

Izvor: Cycling POV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pin It on Pinterest