Gust dim se širi Zlatiborom

Planinu Crni vrh, na teritoriji Priboja koja se nalazi nadomak Zlatibora, sa druge strane reke Uvac, zahvaćena je požarom koji se od sve više širi. Na oko deset kilometara dalje, na teritoriji opštine Nova Varoš, izbio je novi požar, što je dodatni problem za vatrogasce.

Foto/Vrh vesti: Dim i paljevina se osećaju u vazduhu na Zlatiboru

Gust dim širi se na sve strane a miris paljevine oseća se u vazduhu u svim okolnim opštinama, pa i gradu Užicu koji je udaljen oko 100 km. Građani od ranog jutra komentarišu i pozivaju vatrogasnu službu, kako bi dobili informaciju, odakle dolazi miris paljevina.

Lokalno stanovništvo je bezbedno, objekti još uvek nisu ugroženi ali borba sa vatrom nije ohrabrujuća. Visoka temperatura i jak vetar, najveći su roblem vatrogasnim jedinicama.

2 komentara na “Gust dim se širi Zlatiborom

 • 15. jula 2021. u 07:16
  Permalink

  Plus je ogromna buka na Zlatiboru – kamioni tuku od 6h, bageri od 7h, onda krenu bagiji, a uveče Akter izbaci ozvučenje na vrh krova da oni i u Semegnjevu čuju! Zašto tako bahato? Sve je ovo i tužno i ružno

  Odgovori
 • 16. jula 2021. u 09:27
  Permalink

  Zaista je Zlatibor postao prilicno tesan i preizgradjen. Cini mi se da sve manje vise lici na planinu na koju sam dosao pre 20 godina da uzivam, provodim penzionerske dane. Zelja mi je bila da sam u miru, da udisem cist planinski vazduh a sada sam morao zbog silnih neprijatnih mirisa koji se sire sa obliznjih gradilista uvedem i ruski fotokataliticki preciscivac vazduha kako bih udisao cist planinski vazduh. Nadam se da ce ova izgradnja uskoro stati i da ce neko ipak povesti racuna o tome da je planina ipak mesto za prijatan boravak i zdrav nacin zivota.

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest