Otvoreno postrojenje za preradu otpadnih voda na Zlatiboru NE RADI

Posle zahteva za prijem, snimanje i obilazak Postorojenja za preradu otpadnih voda na Zlatiboru, koje smo poslali JKP “Vodovod“ Zlatibor, a od kojih nismo dobili odgovor, otišli smo da proverimo situaciju i kako izgleda trenutno stanje na licu mesta.

Foto/Vrhvesti: Postrojenje za preradu otpadnh voda Zlatibor, portirnica

Postrojenje je zvanično otvoreno, citiramo U utorak, 29. juna 2021. godine na Zlatiboru zvanično je pušteno u rad Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Postrojenje je pušteno u rad svečanom ceremonijom kojoj je prisustvovao veliki broj zvaničnika, meštana i gostiju Zlatibora.Izvor: TO Zlatibor

Ono što smo danas zatekli,a možete pogledati u našem video prilogu, u nastavku. Ukratko, na kapiji nema nikoga, nema portira, radnika, čuvara, po tišini koju smo zatekli, a koju ćete čuti na snimku u postrojenju nema struje, čuje se cvrkut ptica i žubor rečice u bližoj okolini iz koje se i dalje oseća smrad od otpadnih voda koje se tu ulivaju i slivaju iz celog Zlatibora. Iz svega ovoga možemo da zaključimo da otvoreno Postrojenje za preradu otpadnih voda na Zlatiboru zvanično ne radi.

 

Radovi na izgradnji Postrojenja započeti su 2017. godine. U izgradnju Postrojenja za preradu otpadnih voda na Zlatiboru uloženo je ukupno oko 4.5 miliona evra, od čega je oko 1.5 milona evra donirala Vlada Republike Slovenije, preko svoje agencije Slovenian AID (Centar za međunarodnu saradnju Republike Slovenije). Pored predstavnika opštine Čajetina svečanom otvaranju prisustvovao je i ambasador Republike Slovenije, predstavnici Centra za međunarodnu saradnju Republike Slovenije i predstavnici partnerske firme Hidroinženjering, pored predstavnika političke elite dve zemlje, otvaranju kapije prisustvovali su i mediji koji ne razumeju svoj posao, ne znaju zašto postoje, osim da uzimaju novce za obajvljivanje saopštenja vladarskih mitskih bića.

Foto/Vrh vesti: Postorjenje za preradu otpadnih voda Zlatibor

Postavlja se pitanje, da li građani Slovenije znaju kako njihova država raspolaže javnim novcem? U Srbiji se to veoma dobro zna.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pin It on Pinterest