Počelo kupanje na bazenu u Gostilju, selu najlepšeg vodopada

Najlepši vodopad visok 22 metra, otvoreni bazen sa izvorskom vodom, divno uređen park, pešačke staze, ukusna pastrmka, gostoprimljivi domaćini… To je u najkraćem slika zlatiborskog sela Gostilja, koje će i ovog leta, nema sumnje, biti vrlo posećeno. Ovde su dobro pripremili sve sadržaje za letnju navalu turista.

Foto: TU Gostilje

Gostilje je udaljeno 24 km od turističkog centra Zlatibora. Pruža nezaboravan odmor za sve one koje su željni prirode. U ovoj neiscrpnoj riznici prirodnih atrakcija, koja oduševljava prizorima, sve je spremno za predstojeću letnju turističku sezonu. Poseta vodopadu je moguća tokom cele godine, a otvoreni bazen  upravo je počeo sa radom. To omogućava posetiocima da upotpune svoj boravak na Zlatiboru i uživaju u ovoj oazi netaknute prirode.

Okolina sela Gostilja pruža idealne uslove za sakupljanje lekovitog bilja, kao i za ribolov, sportski turizam, duge šetnje. Tu svi putevi vode ka jednoj od najatraktivnijih hidroloških vrednosti Zlatibora, Gostiljskom vodopadu. Voda Gostiljske reke ovde se, uzvodno od njenog ušća u reku Katušnicu, obrušava sa 22 metara visoke krečnjačke litice, formirajući tako jedinstven i impresivan vodopad. Do njega vode uređene pešačke staze, uz koje su postavljena odmorišta sa klupicama, roštilj i dečje igralište.

Nedaleko od ove prirodne turističke atrakcije nalazi se prostrani otvoreni bazen napunjen čistom izvorskom vodom, gde se u sezoni osvežavaju mnogi kupači. Bazen je dugačak 35, a širok 15 metara. U prvom delu dubina je pola metra i postepeno se povećava do 1,6 metara. Oko bazena se nalaze sportski tereni pogodni za rekreaciju, zatim sadržaji za decu, ljuljaške i klackalice, a posetioci se ovde mogu okrepiti toplim i hladnim napicima, sladoledom, ceđenim sokovima, te uživati u specijalitetima tradicionalne kulinarske ponude ovog kraja.

Foto: TU Gostilje

Radno vreme bazena u Gostilju je od 9 do 20 časova, cene ulaznica 300 dinara za odrasle, a 200 za decu (od 3 do 12 godina).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pin It on Pinterest