Protest meštana koji traže da se lokalni putevi održavaju

Ne, ovo nisu protesti meštana Zlatibora, ali jesu meštani jednog mesta u Srbiji, koji sa razlogom protestuju.

Kako RTS prenosi “meštani Gornje Gorevnice kod Čačka blokirali su put u tom selu zbog uništavanja putne mreže od strane kineskih izvođača koji su angažovani na izgradnji auto-puta Preljina–Požega. Putem kroz selo svakodnevno prolaze teški kamioni koji prevoze materijal za izgradnju auto-puta. Nisu, kako kažu, protiv izgradnje važne saobraćajnice, ali su protest organizovali zahtevajući da se lokalni putevi koje meštani koriste održavaju. Blokada puta u Gornjoj Gorevnici trajala je oko dva sata.

Meštani naseljenog mesta Zlatibor ne protestuju, iako svakodnevno muku muče sa uništenim putevima od strane izvođača koji su angažovani na izgradnji solitera na Zlatiboru, uski putevi stvaraju probleme i prohodnost automobila, prekopavanje puteva je postala svakodnevnica i nikada ne znate koji je put sada prekopan i zašto.

Ugrožena je bezbednost dece i meštana Zlatibora i građana koji posećuju Zlatibor. Saobraćajna bezbednost je na veoma lošem nivou, u to se mogu uveriti svaki dan, već 20 godina.

Foto: Trotoar kod pešačkog prelaza, raskopano stoji 2 godine

Blokiranje puteva od strane kamiona i mešača betona u centru Zlatibora je postala rutina. Udarne rupe su takođe standard visoko razvijenog turizma na Zlatiboru, kao i raskopani trotoari, trotoari bez ivičnjaka, autobmobili na trotoarima i tako dalje.

Foto: Zlatiborski putevi u centru

2 komentara na “Protest meštana koji traže da se lokalni putevi održavaju

 • 19. jula 2021. u 12:11
  Permalink

  Zlatibor će ući u udžbenike kao primer godinama planski smisljanog ekocida na kome su poneki značajno profitirali. Svi do jednog će morati da odgovaraju – Stamatovic, Bozanic, Djuric, Živanović, Djurovic i ostali pomoćnici koji su ćutke aminovali ovaj kriminal!

  Odgovori
 • 20. jula 2021. u 06:34
  Permalink

  Pa meštani su prodali kuće i otišli sa Zlatibora. Ostala su uglavnom starija domacinstva i onaj ko nema gde.

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pin It on Pinterest